Menu

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ
http://www.aek.mk/WEBprostor/naslovna_slajdovi/slajd1.jpglink

ШТО E AEK?

Агенцијата за електронски комуникации е основана со Законот за електронски комуникации („Службен весник на РМ“ бр. 13/2005, 14/2007 и бр. 55/2007 и бр.98/2008 и бр. 83/2010), во 2005 година, како независно регулаторно тело на пазарите за електронски комуникации Со цел пазарот на електронски комуникации да се регулира на систематски начин, Агенцијата има цврсто дефинирани цели коишто треба да се постигнат. Агенцијата има насоки за да се постигнат целите за конкурентен пазар во кој ќе се создадат услови за крајните корисници да ги користат електронските комуникациски услуги со најдобар квалитет и по најповолни цени.

http://www.aek.mk/WEBprostor/naslovna_slajdovi/slajd2.jpglink

ШТО РАБОТИМЕ?

Пред нас го имаме предизвикот кој го носи развојот на новите технологии. Нивниот развој треба да го стимулираме како предуслов и поддржувач на новите услуги, посебно на телекомуникациските услуги од кои граѓаните имаат придобивки преку сервисите, како што се: електронското банкарство, купувањето online, телевизијата, библиотеките од податоци...

http://www.aek.mk/WEBprostor/naslovna_slajdovi/eaek_web.jpglink

е-Агенција

Користете ги услугите на АЕК преку интернет, на
e-agencija.aek.mk

« »
Сертификат за квалитет
Контакт центар

Новости од АЕК

Prev Next

Соопштенија

Понеделник, 18 Јануари 2016

Известување за полагање на радиоаматерск…

Почитувани,Ве известуваме дека на 20.01.2016 година (среда) во 10 часот во просториите на Агенцијата за електронски комуникации ќе се одржи радиоаматерски испит.

Повеќе...

Планови

Четврток, 14 Јануари 2016

Годишна програма на националниот центар …

Почитувани, Агенцијата за електронски комуникации објавува Годишна програма на националниот центар за одговор на компјутерски инциденти за 2016 година.

Повеќе...

Соопштенија

Вторник, 12 Јануари 2016

Национален извештај за параметри за квал…

Почитувани, Агенцијата за електронски комуникации го издаде Националениот извештај за параметри за квалитет на јавни електронски комуникациски услуги. Превземете го извештајот: Национален извештај за параметри за квалитет на јавни електронски комуникациски услуги

Повеќе...

Јавна расправа

Вторник, 12 Јануари 2016

Jавна расправа по предлог за Јавна распр…

Почитувани,Агенцијата за електронски комуникации отпочнува јавна расправа по Измена и дополнување на Правилникот за обезбедување на услугите опфатени со универзална услуга.Јавната расправа ќе трае до 12.02.2016 година до крај на...

Повеќе...

Планови

Вторник, 12 Јануари 2016

Годишна програма за вршење на редовен ст…

Агенцијата за електронски комуникации го објавува документот - „Годишна програма за вршење на редовен стручен надзор за 2016 година“

Повеќе...

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21, 1000 Скопје,
Република Македонија

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на